Sjokolade er noe av det beste jeg vet. Det var en periode hvor jeg ikke spiste sjokolade, fordi jeg fant ut (i en Bones episode) at det er insektsrester i sjokolade (det er faktisk det!). Jeg kom over det, for å si det sånn. I Edinburgh var sjokoladebutikken Coco chocolate derfor et must å besøke, og der kan en sjokolademums handle med god samvittighet siden de produserer sine egne sjokolader basert på organiske fair trade produkter.
Sjokoladen er håndlagt i Skottland, og i tillegg til ren mørk sjokolade og melkesjokolade kan man finne mange andre varianter og smaker i butikken. Noen eksempler er sjokolade med rose og pepper, havsalt og hasselnøtter, honning og mandler, bringebær, eller hva med sjokolade med jasmin? De selger også sin egen kakao i flere varianter, og man kan bestille en kopp hos dem og sette seg og slappe av med avisen, eller kjøpe med kakaoen hjem. Jeg gjorde like godt begge deler, i tillegg til at jeg endte opp med en rekke sjokoladeplater og gavepakker.
Jeg smakte (selvfølgelig!) på noen av sjokoladene mens vi var i Edinburgh, og endte derfor opp med å dra tilbake til sjokoladebutikken den dagen vi skulle hjem til Norge for å kjøpe mer. Sjokolade med biter av ingefær, rose og pepper og hasselnøtter og havsalt er varianter jeg har smakt – alle utsøkt gode. Kanskje hvis jeg sender en superhyggelig mail til Coco så går de med på å opprette et sjokoladeabonnement til meg? Bare tenk å få tilsendt den nyyydeligste sjokolade i posten en gang i måneden? mmmm!